”Bitcoin är vårt bästa hopp” – MicroStrategys VD

Microstrategy CEO, Micheal Saylor, har sagt att Bitcoin erbjuder företaget en möjlighet som en butik med värde. Enligt honom kan rädslan för att förlora allt på grund av inflationshotet förnekas genom att investera i Bitcoin som kan fungera som en säker tillflyktsort.

Av ovanstående anledning sa VD ”Bitcoin är vårt bästa hopp” i en av hans senaste tweets

Saylor tillade att Microstrategy handlade på aktier precis som alla andra företag. Men skillnaden här är att det de handlar på är Bitcoin som finns i deras kassareserver.

Efter att ha lagt den nuvarande insatsen på $ 650 miljoner på Bitcoin System till Microstrategys innehav har det fasta innehavet i BTC vuxit till över 1 miljard dollar.

Företaget hade först köpt BTC till ett värde av 250 miljoner dollar i augusti, sedan köpte det ytterligare 175 miljoner dollar innan det nyligen köpte ytterligare en omgång av kryptotillgången för 50 miljoner dollar.

Microstrategy nyligen $ 650 miljoner Bitcoin satsning

MicroStrategy har slutfört försäljningen av $ 650 miljoner konvertibla sedlar som har en ränta på 0,750%. De medel som genereras genom denna försäljning förväntas gå till inköp av mer Bitcoin för företaget.

Företaget i ett blogginlägg fortsatte med att säga att det avser att investera de genererade intäkterna i Bitcoin. Företaget skulle dock först ta bort sitt kapitalbehov och andra medel som kan behövas för dess företagsverksamhet.

Det ursprungliga erbjudandet var 400 miljoner dollar men senare höjdes det till 550 miljoner dollar. Citi-analytiker hade ringt ett baisseartat samtal till företaget för sitt Bitcoin-netto men det har inte avskräckt dem eftersom det fortfarande finns ytterligare 100 miljoner dollar som går att vinna.

En hedgefond som har gjort sitt namn för sin förmåga att generera enorm avkastning, Renaissance Technology har köpt aktier i Microstrategy sedan början av året.