127 miljarder dollar upptäckt av guld ger upphov till Bitcoin-community

När de sjunger, bara 21 miljoner BTC för alltid!

En stor mängd guldreserver har upptäckts i Ryssland som har uppskattat bitcoin-samhället.

Rysslands största guldproducent, Polyus PJSC, sa att dess outnyttjade Sukhoi Log-deponering i Sibirien rymmer världens största reserver – 40 miljoner uns bevisade reserver med ett genomsnittligt guldinnehåll på 2,3 gram per ton.

“Uppskattningen av reserverna är en viktig milstolpe i fältets utveckling”, säger verkställande direktör Pavel Grachev i en intervju i Moskva. Fältet kan enligt uppgift tillåta företaget att öka sin årliga produktion med minst 70%.

Granskningen visade att en deposition på 67 miljoner uns av totala resurser är högre än de tidigare beräknade 63 miljoner. Huvudinvesteringarna i projektet börjar dock inte förrän 2023.

“Vi vill visa att ett projekt av denna kvalitet och skala kan och bör genomföras med hänsyn till de bästa miljöstandarderna, trots den svåråtkomliga platsen,” sa Grachev.

Med Gulds utbud att öka tog bitcoiners detta tillfälle för att påpeka hur det bara någonsin kommer att finnas en begränsad 21 miljoner BTC.

”127 miljarder dollar i guld slumpmässigt upptäcktes. Vänlig påminnelse om att det finns, och för alltid kommer att finnas, 21 miljoner bitcoin, ”twittrade Lolli, en Bitcoin Future-belöningssida.

Bitcoin-förespråkaren Anthony Pompliano påpekade också hur “Ingen vet hur mycket guld som finns i världen och det är osannolikt att det är nästan lika knappt som folk tidigare trodde.”

Men enligt Dan Tapiero borde både guld och bitcoin vara en del av investeringsportföljerna. Medan Bitcoin-priset ökade med 82% i år, registrerade guld också avkastningen på + 25% YTD, vilket gjorde en ny ATH i augusti när centralregeringar pumpade en enorm mängd stimulans till ekonomier för att mildra skadorna från coronaviruspandemin.

Tapiero säger att människor kan frontdriva centralbanker och institutioner genom att inte bara köpa bitcoin utan också guld, vars institutioners fördelning fortfarande är liten.

“Det roligaste med bitcoinare är att de inte inser att ingen i den traditionella pengmgmt-världen ger en skit om GULD. Institutionerna har cirka 1% tilldelning. Det är mycket tidiga dagar för guld. Det är ännu tidigare dagar för BTC, sade han.